PETITIE ARTICOL DE LEGE 213 COD PENAL

miercuri, 29 iulie 2009

"Teapa" Forand Instal, in vizorul D.G.A.


"Teapa" Forand Instal, in vizorul D.G.A.

Desi s-a vehiculat implicarea unor politisti in afacere, pana acum, nimeni nu a facut vreo sesizare oficiala

Una dintre cele mai mari tunuri timisorene din ultimele luni, afacerile-suveica ale firmei Forand Instal, care au pagubit zeci de societati comerciale timisene, ce au vandut materiale de constructii in cantitati enorme in schimbul unor cecuri sau bilete la ordin fara acoperire, ar putea face obiectul unor verificari ale D.G.A.
O afacere "pe picior mare"

La foarte multe firme timisorene care vand materiale de constructii, numele societatii Forand Instal va ramane in memoria patronilor ca unul dintre cei mai pagubosi parteneri de afaceri, mai ales ca prejudiciul cumulat in aceasta afacere e de ordinul milioanelor de euro. Sfidand criza, care facea ravagii in domeniul constructiilor, Forand Instal cumpara zilnic cantitati enorme de materiale de constructie, pe care le vindea ulterior la costuri derizorii, dand in schimb cecuri sau bilete fara acoperire. Vadul comercial de la depozitul Forand Instal, de pe Calea Sagului, a parut dubios pentru mai multe firme din jur, unele facand si sesizari pe aceasta tema. Cand Politia a decis ca e momentul sa faca verificari, depozitul era deja inchis, asociatul si administratorul unic, Pascalau Alin era dat disparut, iar patronii inselati faceau "pelerinaje" la usile halei din Calea Sagului.

Intre timp, pe unele bloguri a aparut informatia ca, de fapt, Pascalau a fost folosit ca paravan pentru doi antreprenori cu antecedente penale in domeniu. Ce e mai grav e ca, potrivit unui mail pe care Pascalau, aflat in Germania, l-ar fi trimis blogului politiatm.wordpress.ro, afirma ca de afacere, despre care se stia ca e o inselatorie de proportii, ar fi profitat mai multi politisti, care s-au aprovizionat cu materiale de constructii de la societatea respectiva, "uitand" sa plateasca. "Eu am vrut sa ies de la inceput din afacere, dar am fost dus la politie la judet la un ofiter de la economic care mi-a promis ca nu se va intampla nimic si daca am intrat in hora sa merg mai departe (...) in afacerea asta sunt implicati multi politisti si comisari de la Garda Financiara, se stia ca o sa fie un tun de proportii (...) acolo se spalau foarte multi bani negri proveniti din traficul de tigari. De exemplu era unul Alex cu un BMW X6 de culoare gri care a bagat pe saptamana sume de 300 de milioane de cate 5-6 ori, pe care eu trebuia sa i le dau inapoi imediat ce le scoteam (...) materiale cu camionul luau si politistii (...) am o lista intreaga cu politisti care luau materiale fara sa plateasca pentru ca stiau ca e inselaciune", se mentioneaza in e-mailul respectiv, citat pe politiatm.wordpress.ro.

Pe acelasi blog e citata si declaratia unui vecin al depozitului de pe Calea Sagului, care povesteste ca de mai multa vreme s-au facut sesizari cu privire la firma, care au ramas nefinalizate. "Pe zi descarcau si cinci tiruri cu materiale si pana seara erau deja vandute. Am anuntat pe cineva de la fostul doi si-un sfert, a venit, le-a facut fotografii la materiale, a intrat in birou si a iesit dupa aproape o ora fericit de acolo, l-au uns cum trebuie 100%", se mentioneaza in declaratia respectiva.
D.G.A. Timis : "Vom face verificari"

D.G.A. Timis are in vizor respectivele informatii aparute cu privire la implicarea unor politisti in aceasta afacere, insa, deocamdata, nu a fost demarata o ancheta oficiala menita sa clarifice aceste probleme. "Inca nu am deschis o ancheta. La noi nu au aparut date cu privire la implicarea unor politisti in savarsirea unor fapte de coruptie. In situatia in care au fost implicati politisti si au savarsit inselaciuni, impreuna cu celelalte persoane, atunci faptele respective intra in competenta Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Deocamdata, la noi, nu a aparut inca nimic concret cu privire la acest aspect. Am vazut si noi acele informatii vehiculate pe blog. Vom face verificari, nu stiu in ce masura acea declaratie a acelui Pascalau e sau nu reala. Vom face verificarile noastre. Daca se va conforma comiterea unor fapte de coruptie de catre politisti, cu siguranta, vom face public acest lucru", ne-a declarat Sorin Hirsovescu, sef serviciu D.G.A. Timis.

Astfel, dupa cum preciza si Politia timiseana, in comunicatul de presa referitor la "tunul" Forand Instal, ramane speranta ca "se continua cercetarile pentru probarea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului cauzat".

SORIN OLARU
sursa TIMPOLIS

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire